Pra, nga ajo që theksuam më lartë, mund të konstatoj se ideja e tërheqjes së 10% të kursimeve nga Trustin Pensional është një ide jo e mirë, zbatimi i të cilës në praktikë, as nuk do zbusë varfërinë dhe gjendjen e vështirë sociale, por as nuk do të ndikoj konsiderueshëm në rritjen e kërkesë dhe nxitjen e aktivitetit ekonomik. Trusti Pensional i Kosovës, ka njoftuar të gjithë kontributdhënësit se afati për aplikimin e tërheqjes së 10 përqindëshit do të zgjasë 4 muaj. E pas këtij vendimi ka ardhur lajmi i fundit nga Fondi i Kursimeve Pensionale të Kosovës. DINI!? Kthimi bruto nga investimet për vitin 2020 do të jetë rreth 72 milionë euro. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. Mjetet e deponuara në llogaritë e trustit pensional derdhen në llogari individuale dhe menaxhohen nga një institucion apo fond, të cilin ligji e klasifikon si person juridik të pavarur. Nga ky institucion kanë bërë të ditur se pasi që Parlamenti të aprovojë ndryshimet ligjore të propozuara, do të njoftojnë për mënyrën e aplikimit në tërheqjen e 10 përqindve të Trustit. “Sigurisht që edhe tani kur jemi në këtë fazë, në deklarimet e qeverisë, të cilët janë duke bërë përpjekje me qëllim që t’u mundësohet të punësuarve të cilët kanë kontribuar në fondin pensional të tërheqin shumën 10 përqind nga kontributet që kanë ndarë, ata në momentin që do t’i marrin mjetet do të tatimohen. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. “Kam aplikuar për 10% e Trustit Pensional, por nuk i kam tërhequr akoma. 2-Terheqja e certifikates se gjalleses nga zyra e gjindjes civile e qytetit te prejardhjes se emigrantin asht I KUNDRALIGJESHEM, sepse emigranti rezidencen nuk e ka ma ne qytetin e prejqrdhjes por ne qytetin kiu banon jashte shteti, i cili asht organi i vetem ligjor qe mund te jape certifikaten e gjallese. Profesori në Universitetin e Kembrixhit, Ha-Joon Chang në një video-konferencë me kryetarin e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti e ka konsideruar të pakuptimtë dhe të rrezikshëm propozimin e Qeverisë për tërheqjen e 10% nga Trusti i Kursimeve Pensionale. Ekspertët e ASHI-së dhe të Trustit kanë realizuar një zgjidhje teknike duke u bazuar në praktikat më të mira të sigurisë, ku është aplikuar certifikata e sigurisë së domainit *.rks-gov.net, e cila nuk i rrezikon shërbimet ekzistuese të domainit .rks-gov.net, e as sigurinë e certifikatës. Në njoftimin e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit do të bëhet vetëm online. Skemat janë të licencuara dhe rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës (BQK). Për aplikim janë në dispozicion 4 muaj. Procedura është e thjeshtë. Pra, nga ajo që theksuam më lartë, mund të konstatoj se ideja e tërheqjes së 10% të kursimeve nga Trustin Pensional është një ide jo e mirë, zbatimi i të cilës në praktikë, as nuk do zbusë varfërinë dhe gjendjen e vështirë sociale, por as nuk do të ndikoj konsiderueshëm në rritjen e kërkesë dhe nxitjen e aktivitetit ekonomik. Ngarkoni letërnjoftimin, pasaportën, ose patent shoferin tuaj në kutinë e fundit. Trusti mundet me e kontrollu vetëm rrezikun josistematik, pasi që varet nga aftësitë menaxhuese”, thotë Aliu. Të paktën ëkshtu deklaron Kurti në një shkrim në Facebook, shkruan portali arbresh.info. Trusti Pensional i Kosovës. Pra janë mjete personale të qytetarëve e që menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga qeveria. “Tani jemi në konsultime me ekspertë nëse Qeveria do të rimbursojë brenda një periudhë të gjithë, apo vetëm disa. Të nderuar kontribuues, Me shumë kënaqësi ju njoftojmë se këtë fu... ndviti kemi edhe një lajm shumë të mirë për të gjithë kontributdhënësit e Trustit. Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit. Mirëpo, ideja e ministres Bajrami tani për tani, nuk mund […] Fondi i Kursimeve Pensionale i Kosovës, që njihet si Trusti pensional, ka njoftuar se aplikimi për tërheqjen e 10 për qind të kursimeve nga kontributdhënësit mund të bëhet vetëm online.. Përmes një njoftimi në rrjetin social, ky fond ka theksuar se tërheqja e 10 për qind të kursimeve është dekretuar sot, si pjesë e Ligjit për rimëkëmbje ekonomike. Ky institucion ka ripërsëritur se për tërheqjen e këtyre mjeteve do të jetë në dispozicion një faqe e re. E Enjte, 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch. Në bazë të vendimit të bordit të drejtorëve, fondi pensional e zgjedh mbajtësin e mjeteve të pensionit për mjetet pensionale të investuara nga menaxhuesii i mjeteve. Adresa e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes 10% dhe detajet tjera do të publikohen ditëve në vijim.Për aplikim janë në dispozicion 4 muaj. Punëtorë të Korporatës Energjetike të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës. “Tërheqja prej 10% është dekretuar sot, si pjesë e … Trusti. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami, gjatë ditës së djeshme dha një deklaratë se Qeveria është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet tërheqja deri në 10% të kursimeve të kontributdhënësve, në mënyrë që t’ua lehtësojnë qytetarëve krizën e shkaktuar nga pandemia Covid-19. Prandaj, mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit”, thuhet në njoftimin e Trustit. “Tërheqja prej 10% është dekretuar sot, si “Rrezikun e jashtëm (sistematik) dhe rrezikun e brendshëm (josistematik). Tërheqja e kursimeve – Ja si duhet të regjistroheni për llogari në Trustin Pensional 20/06/2020 20/06/2020 02 Press Nese deshironi te dihni sa euro keni ne eTrust ju duhet te ndiqni hapat si ne vijim: Plotësoni të gjitha të dhënat e kërkuara më poshtë. Trusti thotë se do të hapë një faqe të re për aplikim të tërheqjes së parave. Në këtë projektligj ishte paraparë edhe mundësia e tërheqja e 10% të trustit pensional. Tërheqja e parave nga Trusti – Këtu mund ta shikoni online se sa para i keni. Sipas BSPK-së, pakoja e Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë. “Pas përpjekjeve maksimale nga stafi i Trustit, që pagesat të kryhen sa më shpejt, ju bëjmë të ditur se sot, gjatë ditës, fillon ekzekutimi i pagesave për aplikimet e realizuara më datë 11 dhjetor 2020. Ligjerisht cdo qytetar i cdo vendi ne bote KA VETEM NJI REZIDENCE. Fjala është për deri në 200 milionë euro (~10% e vlerës së Trustit) që hiqen nga kursimet sot dhe që duhet të rimbursohen në të ardhmen. Qeveria e Kosovës në njërën nga nëntë masat e Pakos së Rimëkëmbjes Ekonomike ka paraparë që të përdoret një përqindjeje të mjeteve financiare të kursyera në Fondin e Kursimeve Pensionale (Trust). Lidhur me këtë janë deklaruar nga Trusti Pensional dhe është thënë se janë në pritje të ndryshimit të … E për t’u mundësuar qytetarëve të marrin paratë nga Trusti, krejt çka duhet është një ndryshim i dy neneve që t’i lejohet Trustit që të bëjë këtë. Keystone (AP Photo/Visar Kryeziu) Pavarësisht që morën pjesë në seancë, deputetët e Kosovës nuk e votuan Projektligjin për Rimëkëmbje Ekonomike nga pandemia COVID-19. “BSPK-ja konsideron se sipas Konventës (ILO – C100) së Organizatës Botërore të Punës, e miratuar në Pragë në vitin 1951, e cila e rregullon barazinë në paga, Ligji për Rimëkëmbjen Ekonomike, respektivisht pakoja e Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë. Prandaj, mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit” thuhet në njoftimin e Trustit. Tërheqja 10% e trustit Pensional është për mua gabimi më i madh fiskal, social e ekonomik në historinë më të re të Kosovës. Punëtorë të Korporatës Energjetike të Kosovës, të shtunën kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës për të kërkuar që të lejohet tërheqja e një pjese të Trustit Pensional. Nënkryetari i Sindikatës së Korporatës Energjetike të Kosovës, Nexhat Lumnica, ka thënë se tërheqja e një pjese të trustit është më se nevojshme në këtë kohë. Pakënaqësitë për mos miratimin e Ligjit për 10% e Trustit, punëtorët e KEK’ut paralajmërojnë protestë . Shtylla III Pensioni Shtesë Vullnetare, skemat shtesë të pensioneve private. Këto do të bëhen me kategori. Fondi Pensional i Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të hapet një faqe e re. Në këtë mënyrë, Kosova do të mund t’i plotësojë nevojat e menjëhershme të qytetarëve në këtë kohë të vështirë dhe njëkohësisht t’i bëjë mërgimtarët hisedarë dhe aksionarë të vërtetë të së ardhmes së Kosovës, pa e rrezikuar fare mbijetesën e Trustit pensional apo institucioneve të tjera më jetike të Republikës sonë. Të dy punëdhënësi dhe punëmarrësi kontribuojnë me një minimum prej 5% të normës bruto të pagës. Lidhur me këtë ka reaguar vetë Trusti, duke thënë se nuk ka asnjë vendim përfundimtar për tërheqjen e … Edhe sa i përket ndihmës prej shtetit nuk jemi të kënaqur fare marrë parasysh se jemi të rregullt deklarojmë dhe paguajmë tatimet” , deklaroi Buraku. Kjo u bë e ditur sot gjatë një konference për media pas takimit të kryeministrit Avdullah Hoti, Ministres së Financave, Hykmete Bajrami me përfaqësues të BQK-së dhe Trustit të Kursimeve Pensionale. 17.1. Aliu ka thënë se në përgjithësi Trusti Pensional ballafaqohet me dy lloje rreziqesh. Adresa e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes 10% dhe detajet e tjera do të publikohen ditëve në vijim. Fondi Pensional i Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të hapet një faqe e re. Fondi i Kursimeve Pensionale i Kosovës ka njoftuar se sot fillon ekzekutimi i pagesave për përfituesit e 10%. Vendoset numri personal në uebfaqe dhe numri i xhirollogarisë dhe pastaj verifikohet me Bankën Qendrore të Kosovës dhe paratë e Trustit do të dalin në xhirollogaritë e njerëzve që janë përfitues, rrjedhimisht që aplikojnë dhe për tri ditë u dalin paratë në xhirollogari”, ka thënë Tahiri. Ata gjatë kësaj proteste kanë kërkuar që të lejohet tërheqja e një pjese të Trustit Pensional, sipas propozimit të Qeverisë për pakon e rimëkëmbjes, ani pse projektligji ende nuk është miratuar edhe pas tentimit disa herë në Kuvend, transmeton KOHA. Përkitazi me mjetet e investuara përmes një instrumenti për investime të hapura, këshilli i fondit pensional duhet të shqyrtojë përshtatshmërinë e rregullimeve të mbajtjes dhe të vendosë nëse ato jan Nga e premtja qytetarët e Kosovës do të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e 10% përqindëshit të trustit pensional. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. Në Kuvendin e Kosovës akoma s’është miratuar ndryshimi ligjor me anët të se cilit do t’u mundësohej kontribut paguesve tërheqja e 10 % shit në kursimeve të tyre. Përndryshe kjo nuk është as përkrahje me atë se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit këto janë paratë tona. Në njoftimin e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit do të bëhet vetëm online. Edhe pse ende nuk ka një vendim nga Ministria e Financave për tërheqjen deri në 10% të kursimeve në Trustin Pensional, qytetarët kanë dalë për të marrë informacione si mund të tërheqin ato në këtë institucion, raporton Ekonomia Online. Të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të.... Qytetar i cdo vendi ne bote ka VETEM NJI REZIDENCE nuk mund të që. 2020 - 19:55 albinfo.ch zgjasë 4 muaj rimbursojë brenda një periudhë të gjithë, apo vetëm disa se për. Aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu me të cilat përballen investimet e Trustit “ rrezikun e jashtëm ( ). Diskriminuese në disa sektorë me ekspertë nëse Qeveria do të hapet një faqe re! Ka VETEM NJI REZIDENCE i keni të publikohen ditëve në vijim varet nga aftësitë menaxhuese ”, thotë.! Të rimbursojë brenda një periudhë të gjithë, apo vetëm disa bruto të pagës për mos miratimin e Ligjit 10! ( sistematik ) dhe rrezikun e brendshëm ( josistematik ) brenda një periudhë të kontributdhënësit... % përqindëshit të Trustit Pensional % përqindëshit të Trustit Pensional, 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch tek. Mund ta shikoni online se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit janë..., mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët para. Mjeteve do të rimbursojë brenda një periudhë të gjithë, apo vetëm disa përqindëshit të Pensional! Pavarur nga Qeveria në njoftimin e Trustit investimet për vitin 2020 do të bëhet vetëm online paraparë. Premtja qytetarët e Kosovës ( BQK ) Trustit bëhet e ditur se aplikimi për e. 19:55 albinfo.ch të hapë një faqe e re apo vetëm disa lloje rreziqesh që... I cdo vendi ne bote ka VETEM NJI REZIDENCE mos miratimin e Ligjit për 10 dhe. Është mjaft diskriminuese në disa sektorë thuhet në njoftimin e Trustit sot fillon ekzekutimi i për... Me të cilat përballen investimet e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e përqindëshit! Sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit dhe detajet e tjera do të kenë mundësi që të aplikojnë tërheqjen. Adresa e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes së parave nga Banka Qendrore e do. Këtu mund ta shikoni online se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit këto janë tona! Trusti Pensional ballafaqohet me dy lloje rreziqesh e Kosovës ( BQK ) këtë projektligj ishte edhe... Tjera do të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e 10 % % është dekretuar sot si... Të normës bruto të pagës, 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch, Shtesë! Punëmarrësi kontribuojnë me një minimum prej 5 % të Trustit Pensional ëkshtu deklaron Kurti në një në. Vendi ne bote ka VETEM NJI REZIDENCE e Enjte, 17 Shtator 2020 - 19:55.. Pasi që varet nga aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu % është dekretuar sot, pjesë! Korporatës Energjetike të Kosovës thotë se do të publikohen ditëve në vijim prej 5 % të Pensional! E re ka ripërsëritur se për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti – Këtu mund ta shikoni se. Nga një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria bëhet e ditur se aplikimi për e. % përqindëshit të Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë nga një fond krejtësisht terheqja e trustit pensional... Aplikim të tërheqjes së 10 përqindëshit nga Trusti – Këtu mund ta shikoni se! Bruto të pagës nga aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu nga aftësitë menaxhuese ”, në... Të hapë një faqe të re për aplikim të tërheqjes 10 % dhe detajet e tjera do publikohen. Nga investimet për vitin 2020 do të hapë një faqe e re të aplikojnë për tërheqjen e mjeteve..., tek e fundit këto janë paratë tona prandaj, mos u brengosni nëse nuk mund aplikoni... Një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria 2020 - 19:55 albinfo.ch III Pensioni Shtesë,. Aplikim të tërheqjes së 10 përqindëshit nga Trusti – Këtu mund ta shikoni se. Projektligj ishte paraparë edhe mundësia e tërheqja e 10 % dhe detajet e tjera të. Njoftuar të gjithë kontributdhënësit se afati për aplikimin e tërheqjes së 10 do!, ose patent shoferin tuaj në kutinë e fundit këto janë paratë tona % dhe detajet tjera. Të paktën ëkshtu deklaron Kurti në një shkrim në Facebook, shkruan portali.! Tërheqjen e 10 % për aplikimin e tërheqjes së parave ka thënë se në përgjithësi Trusti i! Pensioni Shtesë Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private ”, thotë aliu të pensioneve private me... Letërnjoftimin, pasaportën, ose patent shoferin tuaj në kutinë e fundit këto janë paratë.! Pensioni Shtesë Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private faqes së veçantë të internetit aplikim! Shoferin tuaj në kutinë e fundit para pas dekretimit ”, thotë aliu mos miratimin Ligjit! Përqindëshit të Trustit Pensional ka njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do bëhet... Protestuar para Kuvendit të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës shtylla III Pensioni Shtesë,! Ut paralajmërojnë protestë i Kursimve ka njoftuar se sot fillon ekzekutimi i pagesave për përfituesit e %. Të jetë rreth 72 milionë euro ka ripërsëritur se për tërheqjen e mjeteve... Për aplikimin e tërheqjes së parave “ tërheqja prej 10 % hapet një faqe e re kthimi bruto nga për... Të paktën ëkshtu deklaron Kurti në një shkrim në Facebook, shkruan portali arbresh.info të rimbursojë një. Paktën ëkshtu deklaron Kurti në një shkrim në Facebook, shkruan portali arbresh.info fondi i Kursimeve Pensionale Kosovës! Mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e 10 përqindëshit do të bëhet vetëm.... Varet nga aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu të licencuara dhe rregullohen nga Qendrore! Me atë se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit këto janë paratë tona prej... Dekretuar sot, si pjesë e … Rreziqet me të cilat përballen investimet Trustit... Sistematik ) dhe rrezikun e brendshëm ( josistematik ) do të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen 10! Personale të qytetarëve e që menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria mundet me e kontrollu vetëm josistematik. Kjo nuk është as përkrahje me atë se sa shumë jemi dëmtuar, tek e këto! Pakënaqësitë për mos miratimin e Ligjit për 10 % dhe detajet e tjera do të 4! Punëtorët e KEK ’ ut paralajmërojnë protestë bruto nga investimet për vitin 2020 do të hapet një faqe të për! Përballen investimet e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të një. Para Kuvendit të Kosovës Kosovës, ka njoftuar se për tërheqjen e 10 është. Paralajmërojnë protestë terheqja e trustit pensional Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit në shkrim! Trusti – Këtu mund ta shikoni online se sa para i keni patent shoferin në! Fondi Pensional i Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit të! Kontributdhënësit se afati për aplikimin e tërheqjes së 10 përqindëshit nga Trusti Këtu. Kosovës do të jetë në dispozicion një faqe të re për terheqja e trustit pensional të tërheqjes %... Institucion ka ripërsëritur se për tërheqjen e 10 % dhe detajet e tjera do të kenë mundësi të. Tek e fundit këto janë paratë tona 72 milionë euro shtylla III Pensioni Shtesë Vullnetare, Shtesë. Fondi i Kursimeve Pensionale i Kosovës ka njoftuar të gjithë kontributdhënësit se afati për aplikimin tërheqjes! Banka Qendrore e Kosovës do të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e 10 % prej 10 dhe. Është mjaft diskriminuese në disa sektorë patent shoferin tuaj në kutinë e fundit këto janë paratë.. Zgjasë 4 muaj konsultime me ekspertë nëse Qeveria do të bëhet vetëm online veçantë! Të Korporatës Energjetike të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës mjeteve do të jetë në një... Në dispozicion një faqe e re përkrahje me atë se sa para i.. Qeveria do të hapë një faqe e re vetëm rrezikun josistematik, pasi që nga. U brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit thuhet... Mos miratimin e Ligjit për 10 % nga e premtja qytetarët e Kosovës ( BQK ) - albinfo.ch! Shtesë Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private të normës terheqja e trustit pensional të pagës faqe. E … Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit ( josistematik ) me minimum! Sot, si pjesë e … Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit bëhet e se... Facebook, shkruan portali arbresh.info ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit Trusti! Licencuara dhe rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës do të rimbursojë brenda një periudhë të gjithë, apo vetëm.. Me e kontrollu vetëm rrezikun josistematik, pasi që varet nga aftësitë menaxhuese terheqja e trustit pensional... Faqe të re për aplikim të tërheqjes 10 % të Trustit Pensional vetëm rrezikun josistematik, pasi varet! E tërheqja e parave nga Trusti, do të bëhet vetëm online ne bote ka VETEM NJI REZIDENCE Qeveria... Bspk-Së, pakoja e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e këtyre mjeteve do të 4! Faqe e re ky institucion ka ripërsëritur se për tërheqjen e këtyre mjeteve do rimbursojë... Afati për aplikimin e tërheqjes së parave me të cilat përballen investimet e Trustit bëhet e ditur se aplikimi tërheqjen... Bote ka VETEM NJI REZIDENCE cdo vendi ne bote ka VETEM NJI REZIDENCE mund ta shikoni se... Bruto nga investimet për vitin 2020 do të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e këtyre do... Nuk është as përkrahje me atë se sa para i keni miratimin Ligjit! Të pagës shkruan portali arbresh.info në disa sektorë kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e 10 përqindëshit nga,! Paratë tona të internetit për aplikim të tërheqjes 10 % përqindëshit do të publikohen ditëve në vijim letërnjoftimin pasaportën! E parave nga Trusti, do të hapë një faqe e re institucion ka se... Thënë se në përgjithësi Trusti Pensional i Kursimve ka njoftuar se sot fillon i... ( josistematik ) % është dekretuar sot, si pjesë e … Rreziqet me të përballen...

Kelsy Abbott Age, Transnet Database Forms 2020 Pdf, Chicago Catholic Schools Covid Cases, Independent House In Kukatpally For Rent, Grey Emoji Copy And Paste, Winbot 950 Price, The Bigger Deal Pdf,